2012. november 26., hétfő

Táska torta



Anyukám szülinapjára készült. :)
Nagyon élvezetes volt készíteni ezt a tortát, bár díszítés közben mindkét gyerek felváltva akart valamit és a felétől a 2,5 évesem már a konyhapulton legozott, 10 cm-re a tortától. :) Csak, hogy izgi legyen! :)

A fehér bevonatot fondanttal csináltam, a barna részek marcipánból készültek. Ennek egy oka volt csupán, hogy volt egy adag barna marcipánom és gondoltam felhasználom.
A torta belül tejszínes-gesztenyés volt.
A piskóta és a krém receptje.
A krémnél csak a hab 3/4-ét kevertem a gesztenyéhez, a negyedét meghagytam a torta külső lekenéséhez.

Bevonat:
-egy adag fondant
-150g barna marcipán

Megsütöttem a piskótát és félbevágtam vízszintesen, majd a függőlegesen is a közepénél.
Ezután elkezdtem megkenni a krémmel a rétegeket és láttam, hogy a 4. "lap" már nem is fog kelleni, mert már így is elég széles lesz a táska, így azt fel sem használtam.


Megfordítottam a táskát és lekentem kívül is a gesztenyés krémmel.


Aztán ment egy éjszakára a hűtőbe.
Én még este megcsináltam a cipzárat és a táska füleit, és félretettem.

Másnap a felvert tejszínhab negyedével, amit félretettem ugye, lekentem a tortát.
(Ez a réteg a gesztenyés krémre került, és azért kentem le sima habbal is, mert az szép egynemű, és féltem, hogy a fehér fondant alatt nehogy valami göcsört látszódjon.)



Kinyújtottam a fondantot, lemértem a torta tetetét, kiszabtam rá a fondantot, majd az oldalára is a két félkört.


Ezután rátettem a széleket és a cipzárat.


Elég üresnek gondoltam, így még az oldalát megdíszítettem egy kis "varrással".:)


Végül rátettem a füleket is.





2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...