2013. január 4., péntek

Pudingos mézes krémes


A szilveszteri házibulira én ezt a sütit vittem..nem bántam meg!:)

Hozzávalók:

A tésztalapokhoz (4 db):

-2 ek. natúr kakaópor
-2 ek. méz
-2 tojás
-200g porcukor
-50g vaj
-2 tk. szódabikarbóna
-400g liszt

A vaníliakrémhez (2 réteg):

-750 ml tej
-2 csomag főzős vaníliapuding
-6 ek. kristálycukor
-1 csomag vaníliáscukor (és ha van otthon, akkor vaníliarúd kikapart belseje is)
-180g mascarpone
-190g habtejszín

A puncskrémhez (1 réteg):

-350 ml tej
-1 csomag főzős puncspuding
-3 ek. kristálycukor
-1 csomag vaníliáscukor
-2 ek rum(vagy aroma)
-250g mascarpone
-150 ml tejszín

Első lépésben főzzük meg a pudingokat a tejjel, kristálycukorral, vaníliáscukorral, majd teljesen hűtsük ki.

A tészta hozzávalóit (a liszt kivételével) tegyük egy edénybe, és vízgőz fölött olvasszuk össze.
A tojást előtte egy picit villával verjük fel és úgy tegyük bele.
Ezután szitáljuk bele a lisztet és gyúrjuk össze.
Ragacsos tésztát kapunk, egy kis lisztet még tehetünk hozzá, hogy jobban lehessen gyúrni.
Osszuk 4 egyforma részre, mivel 4 lapot kell belőle sütnünk.

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és készítsünk elő egy közepes méretű tepsit.
A tésztát azon a sűtőpapíron nyújtsuk a tepsi méretére, amin sütni fogjuk.
Én szilikonos sütőpapírt használtam, de a sima sűtőpapír is jó.
Kitapasztaltam, máshogy nem is lehet, ugyanis ha egyszer odatapad valamihez, akkor onnan nem jön le, csak darabokban. :)
A langyos tésztát jobban lehet gyúrni, így ha már kihűlt nyújtás előtt (ki fog), akkor tegyünk be egy adag tésztát kb 5-10 mp-re a mikróba.
Egy adag langyos tésztát nyújtsunk ki, majd a sütőpapírral együtt tegyük a tepsibe.
Ha nagyobbra sikeredett, vagjuk méretre és a kimaradt részt osszuk el a többi cipó között.
Vékony lapok lesznek, kb 2-3 mm.
Tegyük a sütőbe 8-10 percre.

Ezalatt a kihűlt pudingokhoz keverjük hozzá a megadott mennyiségű mascaponét, a felvert tejszínhabot, a puncsoshoz pedig a rumot is.
A vaníliás krémet osszuk ketté, mert ebből két réteg lesz a sütiben.

Ha megsűlt az első lap, vegyük ki sütőpapírral együtt a tepsiből és válasszuk le a tésztát a papírról (később ráragad), majd tegyük egy tálcára.
Erre kerül egy réteg vaníliakrém.
Ezután langyosítsuk fel a következő adag tésztát, nyújtsuk sütőpapíron méretre, süssük meg, vegyük le a sütőpapírról, tegyük a vaníliás krémre, majd tegyük rá a puncsos krémet.
És így tovább, a végső rétegrend a következő:

-tészta
-vaníliakrém
-tészta
-puncskrém
-tészta
-vaníliakrém
-tészta

Ha megvagyunk, takarjuk le alufóliával és minimum 6 órát (egy éjszakát javasolnék) hagyjuk szobahőmérsékleten összepuhulni.
És akkor reggel jön a csoda, egy istenien puha, nagggyon finom sütemény!!:)

Ha valaki szeretne, lehet csokimázat tenni a tetejére, vagy csak porcukorral meghinteni, de mi így ítéltük tökéletesnek.

Ezúton kívánok mindenkinek Boldog Új Évet, jó egészséget és sok erőt, kitartást az álmok megvalósításához!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...