2012. október 27., szombat

Almás-diós torta


Ez a recept a GoodFood magazin szeptemberi számából való.
Persze módosítottam rajta, mert pl. fogalmam sincs honnan szerezhetnék hirtelen fekete melaszt:D, így azt mézzel helyettesítettem.
Roppant egyszerű, hamar kész, jó kis vendégváró, de kávé, tea mellé, reggelinek is szuper.

Hozzávalók:

-300 g finomliszt
-1 tk őrölt fahéj
-1/2 tk szódabikarbóna
-190 g barna cukor
-200 ml napraforgóolaj
-4 tojás
-3 alma héjastól, durvára reszelve
-100 g apróra vágott dió

A krémhez:

(én csak a tetejére tettem, de az eredeti recept szerint egyszer meg is van töltve, szóval ha valaki így szeretné, akkor dupla mennyiséggel számoljon az alábbiakból)

-50 g puha vaj
-25 g barna cukor
-1 ek méz
-100 g mascarpone

Melegítsük elő a sütőt (villany 150 fok, légkeveréses 130 fok, gáz 2-es fokozat).
Egy 26 cm-es formát kibélelünk sütőpapírral (de lehet 2 db 20 cm-es formával is dolgozni, ha valaki 2 lapot szeretne és közé is krémet).
Minden hozzávalót keverjünk össze, a végére hagyjuk a reszelt almát és a diót.
Ha ezeket is belekevertük, öntsük a formá(k)ba a tésztát és süssük kb. 50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Pár percig hagyjuk a formá(k)ban hűlni, majd tegyük rácsra.

A krémhez keverjünk össze minden hozzávalót, majd tegyük hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen a krém.
Miután kihűlt a süti, megkenjük a tetejét krémmel és kész is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...