2012. október 17., szerda

Süni


A kisfiam süni csoportos az oviban. Innen már nem nehéz kitalálni hova csináltam ezt a tortát:)

A piskóta és a krém ugyanaz, mint a Focipálya tortánál.

Ha kihűlt a piskóta, lapokra vágjuk és megtöltjük a krémmel. Kb. a negyedét hagyjuk meg a külső bekenéshez.
Ezután vágjuk ki a süni formát, ez gyakorlatilag felülről nézve egy csepp alak.
Hogy még formázzunk rajta, a fejrészét egy kicsit lefaraghatjuk, hogy az orra felé lejtsen.

Ezután bevonjuk krémmel a külsejét is és hűtőbe tesszük egy éjszakára, de legalább 4-5 órára.

Bevonat

-700g natúr marcipán (ebből 200 marad natúr, 500g-ot pedig kakaóporral egynemű barna színre gyúrunk)
-orrnak, szemnek egy kis fekete marcipán, de ez lehet akár barnából is, vagy használhatunk csokigolyót, mazsolát is
-az almát én natúr marcipánból színeztem, formáztam ( kb. 2-2,5 cm átmérőjű az alma)
-szeletelt mandula

A barna marcipánt porcukrozott munkalapon kinyújtjuk és az egyik oldalát egyenesre vágjuk (itt fog érintkezni a fejrész natúr színével).
Ezzel beborítjuk a süni testét, az egyenes oldalával a feje felé.
Majd a fejrészhez kinyújtjuk a natúr marcipánt, és ennek is levágjuk az egyik oldalát egyenesre.
Az egyenes részt az egyeneshez illesztve rátesszük a natúr marcipánt is és a süni körül levágjuk a felesleget.
Rátesszük a szemeket, orrot, beleszurkáljuk a hátába a szeletelt manduladarabokat. És végül jöhet az alma.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...