2013. május 10., péntek

Epres-kókuszos pite


Van mentségem az eltűnésre, a római gasztronómiát tanulmányoztam behatóan az elmúlt időszakban..;-)
De igyekszem magam összeszedni, jól le vagyok maradva a sütikkel, tortákkal, pedig készültek-készülnek dögivel..

Ha már eperszezon, akkor ez a süti kihagyhatatlan.
Az eredetit még Puffin koma facebookján láttam, aztán megnöveltem a mennyiségeket és így lett ez.
Az eperről egy ideje egy családi sztori jut eszembe. Még férjem egyik legjobb barátjával történt jóóó pár évvel ezelőtt, mikoris a srác angolul tanult és nagyon jó akart lenni, már mindent angolul akart mondani..így egyszer kínjában még az epret is "epör"-nek majd "ipjor"-nak ejtette...szóval jöjjön ez az "ipjor kék vit kokonát"! :))

Hozzávalók:

225 g vaj
120 g cukor
2 db tojás
225 g liszt
150 g kókuszreszelék 
3 tk sütőpor
1,5 tk őrölt fahéj
500 g eper

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy kb 24 centi átmérőjű tortaformát. (tegyünk bele sütőpapírt, ha nem szilikonos)
2. Az epret megmossuk és cikkekre vágjuk.
3. A vajat megolvasztjuk, majd a cukorral és a tojással alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kókuszreszeléket, a sütőport és a fahéjat, és átkeverjük.
4. A massza felét a tortaformába helyezzük, és egyenletesen elterítjük. (elég sűrű tészta így lehet, hogy a kezünkre is szükség lesz)
5. Rápakoljuk az eper felét, jó sűrűn, hogy mindenhova jusson, majd a tészta másik felét is rásimítjuk, és a tetejét szépen kirakjuk a maradék eperrel.
5. Sütőbe toljuk és 30-40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...