2013. február 13., szerda

Red Velvet torta



Már ezer éve ki akartam próbálni a híres Red Velvet tortát/sütit/cupcake-et...valamit...bármit..)
És hát eljött a nap. Láttam egy jónak tűnő receptet a GoodFood magazinban, gumicukor szívekkel, Valentin-napra.
Módosítottam néhány ponton az összetevőket, és mondhatom, valami isteni lett!
Egyértelműen új kedvencem született piskótát illetően! Red Velvet cake for President!!!:D

Hozzávalók:

A piskótához:

250g vaj
200g étcsoki
500g finomliszt
500g barna cukor
2 ek. kakópor
1 tk. szódabikarbóna
1/2 tk. só
2 nagy tojás
200g natúr joghurt
50 ml piros ételfesték
3 dl forrásban lévő víz

A krémhez:

200g mascarpone
250g puha vaj
400g átszitált porcukor
2 tk. vaníliakivonat
1 vaníliarúd kikapart belseje

dekorációnak gumicukrok, szórócukrok, bármi

1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 180 fok, légkeveréses: 160 fok, gáz: 4-es).
2. Vajazzuk ki a tortaformá(ka)t. Ha valakinek merő véletlenségből nincs 4 db 18cm-es(vagy 20cm-es) tortaformája, akkor úgy számoljon a piskóta hozzávalóival, hogy abból 4 piskótalapot kell sütni, azaz egy laphoz a hozzávalók negyede szükséges. De összekeverhető egyszerre az egész tészta is, és akkor utána osszuk 4 felé. (Én a felét kevertem be egyszerre, mert 2db 18-as formám van, és egyszerre meg is sütöttem kettőt.)
2. Egy edényben olvasszuk össze a vajat a csokival.
3. Tegyük keverőtálba a lisztet, a cukrot, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót.
4. Keverjük össze a joghurtot a tojásokkal.
5. A száraz hozzávalókhoz öntsük hozzá a joghurtos tojást, az olvasztott csokit és a forrásban lévő vizet, majd az ételfestéket. (én természetes ételfestéket használtam, így talán nem lett olyan intenzív vörös színe, de pl erősebb ételfestékekből szerintem kevesebb is elég)
6. Öntsük a sütőformába a tészta negyedét, majd 30 percig süssük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre már nem ragad tészta. Így készítsük el mind a 4 lapot.
7. A krémhez jól keverjük össze a mascarponét, a vajat, a cukrot, a vaníliakivonatot és a vaníliarúd kikapart belsejét.
8. Akkor kezdjük csak összeállítani a tortát, ha a piskótalapok már teljesen kihűltek. A lapok közé csak nagyon vékony réteg krémet tegyünk, a 3/4 része a külsejére maradjon.
9. Végül díszítsük cukrokkal vagy akár gyümölccsel a tortát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...