2014. március 27., csütörtök

Meggyes piskóta

 
Örök klasszikus, elronthatatlan, és hát alap. :-)

Hozzávalók:

-6 tojás
-120g cukor
-4 ek víz
-4 ek napraforgóolaj
-120g liszt

A meggyhez:

-450 g meggy
-2 ek cukor
-2 ek liszt/zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgához keverjük a vizet és az olajat, majd ezt is géppel habosra keverjük.
2. A sárgás részt óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal, majd óvatosan a lisztet is hozzákeverjük.
Vajazott-lisztezett (vagy sütőpapíros) formába öntjük a tésztát.
3. A meggyet lecsepegtetjük, elkeverjük a cukorral és a liszttel/zsemlemorzsával (ez felissza a meggy levét). Utána beledobáljuk a tésztába és 180fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...