2014. február 18., kedd

Zabpelyhes túrógombóc

 
Ez az egyik kedvenc egészséges receptem, de tényleg.
Évek óta csinálom, és nem lehet megunni.:-)
 
Hozzávalók:
 
-500g túró
-150g zabpehely
-3 tojás

-a panírhoz kb. 3 ek. zabkorpa/darált zabpehely
 -az öntethez natúr joghurt, nyírfacukor/stevia, fahéj

1. A hozzávalókat jó alaposan összekeverjük, majd hűtőbe tesszük kb fél órára, hogy a zabpehely magàba szívja a nedvességet.
2. Eközben megcsináljuk a "panírt", ami persze elhagyható. Kb 3 ek zabpelyhet ledarálunk és 1 ek kókuszolajon/olívaolajon megpirítjuk.
3. Vizet forralunk egy csipet sóval, majd kis golyókat formázunk a masszából, és beletesszük a lobogó vízbe. Amikor feljön a víz tetejére, kész!
4. Mehetnek a gombócok a pirított zabpehelybe, forgatás és kész!
5. Az öntethez a natúr joghurtot ízlés szerint elkeverjük a nyírfacukorral/steviával és a fahéjjal.
Tuti siker! ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...