2013. december 23., hétfő

Zserbógolyó


Elkészült a bejgli (idén 33 db, amiből csak 6 a miénk), a mézeskalácsok, és sok-sok egyéb aprósüti, de azért ezt még ki kellett próbálnom. Nem csalódtam.:-)
"Kicsit" egyszerűbb, mint a rendes zserbó és ízeiben teljesen hozza a klasszikust.
Nagyon ajánlom, kb fél óra elkészíteni!

Hozzávalók (nekem 21 db lett):

-15 dkg darált keksz
-10 dkg darált dió
-kb. 5-6 ek. sárgabaracklekvár

A bevonathoz:

-15-20 dkg étcsoki
-darált dió

Elkészítés:

1. A kekszet és a darált diót összekeverjük, majd annyi lekvárt teszünk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.
2. Csináljuk meg a golyókat, majd tegyük őket félre, míg megcsináljuk a bevonatot.
3. Ehhez a csoki 3/4 részét olvasszuk meg, majd a maradék csokit keverjük hozzá és addig kavargassuk, míg az is felolvad benne.
4. A golyókat szúrjuk pálcikára és mártsuk meg a csokiban, majd lecsepegtetés után tegyük sütőpapírra dermedni.
5. Darált dióval szórjuk meg a golyók tetejét (ezzel elfedjük a lyukat,amit a pálcika csinált) és várjunk.:-) Kb 2 óra elterltével megdermed a csoki és lehet enni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...