2014. január 22., szerda

Kókuszos túrógolyó


Aki szereti a Raffaellot és a krémtúrót, annak kötelező.
A receptet Szofika blogján találtam, 1-2 pici módosítástól eltekintve követtem az ottaniakat.
Egy tanulságot viszont levontam, legközelebb kisebb golyókat készítek, mert elég intenzív ízű, és talán jobb lenne, ha egy falatnyi lenne egy golyó.

Hozzávalók kb 20 db-hoz:

250 g túró
150 g porcukor
100-120 g kókuszreszelék
1 ek. vaníliaaroma
20 db egész mandula (én héjasat használtam)

+ kókuszreszelék a bevonathoz

Elkészítés:

1. A héjas  mandulát száraz serpenyőben pirítjuk, mikor kezd sötétedni a héja, félrehúzzuk. Én nem pucoltam meg utána sem, szerintem irtó finom, intenzív íze lett.
2. A túrót a porcukorral, vaníliával, kókuszreszelékkel alaposan összegyúrjuk. A kókuszt apránként adjuk hozzá, annyit amennyit a túró felvesz, hogy egy formázható masszát kapjunk.
3. Készítsünk belőle golyókat, 1-1 szem mandulával a közepükben, hempergessük meg kókuszreszelékben és kész.

Ha nem fogy el azonnal, ne feljtsétek el hűtőbe tenni!

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...