2012. december 12., szerda

Habkarika



Gondoltam csinálok valami egyszerű, ehető karácsonyfadíszt, és erre esett a választásom.

Hozzávalók:
-2 tojásfehérje
-kétszer annyi kristálycukor, mint a tojásfehérje súlya
-1 teáskanál étkezési keményítő
(+ha szineset szeretnénk, akkor egy kis ételfesték)

Lemérjük a tojásfehérjét, és kétszeres mennyiségű kristálycukrot adunk hozzá.
Gőz felett kevergetve addig melegítjük a  keveréket, amíg a cukor teljesen el nem olvad.
Nem szabad nagyon felforrósítani, mert kicsapódhata tojás.
Kb 2 perc alatt felolvad egyébként, nem kell sokáig a tűzhely mellett álldogálni. 
Hozzáadjuk a keményítőt, és ha színezni akarjuk, akkor egy pici ételfestéket is.
Ezután habverővel kemény habot verünk belőle.
Nyomózsákba töltjük, és nagyobb méretű csillagcsővel karikákat formázunk egy sütőpapírral bélelt sütőlapra.
A nyomócső nagyságától függ, hogy hány karikánk lesz. Az enyém nem túl nagy, így nekem 36 db lett.
80 fokos sütőben 2-3 órán át szárítjuk a habkarikákat.

A recept a Gasztrovilág.hu-n is megjelent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...