2013. április 2., kedd

Máktorta, liszt nélkül


Gyors, nagggyon finom és még liszt sincs benne.

Hozzávalók 26 cm-es kapcsos tortaformához:

5 tojás
13 dkg cukor
20 dkg puha vaj
6 dkg porcukor
1 ek narancslekvár
20 dkg darált dió
20 dkg darált mák

vaj+zsemlemorzsa a forma kikenéséhez

porcukor+citromlé a cukormázhoz

1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A formát kivajazzuk és megszórjuk zsemlemorzsával.
2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, majd a cukrot hozzákeverjük.
3. A tojássárgákat a vajjal és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a narancslekvárt, a diót és a mákot, végül óvatosan a tojáshabot is beleforgatjuk.
4. A mákos masszát a formába öntjük és 160 fokon (légkeverésessel) 1 órán át sütjük.
5. Ha kihűlt a süti, egy kis tálban kevés porcukrot annyi citromlével keverjünk össze, hogy sűrű, enyhén folyós mázat kapjunk, majd ezt csorgassuk a torta tetejére díszítés gyanánt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...