2013. április 5., péntek

Dob torta


Ezt a tortát 2 éve csináltam és soha nem felejtem el az ünnepelt (aki dobol) és kis barátai arcát, mikor meglátták..

Hozzávalók:

Piskóta:

4 tojás
25 dkg cukor
2 dl olaj
2 dl narancslé ( vagy más gyümölcslé)
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor

1. A sütőt 200 fokra melegítjük.
2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
3. Állandóan kevergetve hozzáadjuk az olajat, majd a gyümölcslevet.
4. A lisztet, a sütőport elkeverjük, majd hozzáöntjük azt is.
5. Sütőpapírral bélelt tortaformába (26cm-es) öntjük és 180 fokon, légkeveréssel 40-45 pecig sütjük, majd rácson teljesen kihűtjük.

Krém:

2 csomag főzős csokipuding
8 ek cukor
8 dl tej
fél tábla étcsoki
3 púpozott ek natúr kakaópor
5 dl Hulala habtejszín vagy cukrászhab

1. Megfőzzük a csokipudingot a cukorral, tejjel.
2. Mikor kész, levesszük a tűzhelyről, de még forró állapotban beledobáljuk az apróra tört étcsokit, beleszórjuk a kakaóport és addig kevergetjük, míg minden feloldódik benne.
2. Teljesen kihűtjük, majd a keményre felvert tejszínt elkeverjük benne.

A tetejéhez pillecukor fondantot használtam, az oldala (piros és fekete rész) marcipánnal volt burkolva, ja és a dobverők is marcipánból voltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...