Gyakorlatilag az alap torta ugyanaz (is lehet), mint a Villám McQueen tortánál.
Én ezt kakaó nélkül csináltam, sima piskótából. Illetve a krém sem csokipudingos volt, hanem vaníliapudingos, málnadarabokkal.:)
A lényeg, hogy egy kb. 23x33 cm-es, magas falú tepsiben csináljuk meg a piskótát.
A kihűlt piskótát megtöltjük a hideg málnás vaníliapudinggal.
Ezután kifaragjuk a pillangót.
Ha valakinek segít, előre lerajzolhatja papírra, kivághatja, majd a tortára helyezve körbevághatja.
Ezután a kész pillangóformát kívül is bekenjük a krémmel.
Én minden tortámat előző este-éjjel sütöm-töltöm, hogy pár órát a hűtőben dekkoljon, és jól megszilárduljon benne a krém, mielőtt beborítom másnap.
Hozzávalók a díszítéshez:
- 700 g rózsaszín marcipán
- 200 g sárga marcipán
- zöld, piros, natúr marcipánból egy kevés a szívekhez (de bármilyen szín lehet)
- 2 fogpiszkáló
Kinyújtjuk porcukrozott munkalapon a rózsaszín marcipánt, majd a sodrófára tekerve ráhelyezzük a totára.
Rásimogatjuk és oldalt a túllógó részeket levágjuk.
A sárga marcipánt is kinyújtjuk, majd egy akkora csíkot vágunk le belőle,ami a testét fedi és ráhelyezzük a pillangó közepére (ami már rózsaszínnel le van fedve).
A tortát körben alul-felül egy marcipánkígyóval díszíthetjük, ezzel is erősítve a pillangóformát.
Valamint a pillangó testet is "körbekontúrozzuk", ugyanezzel a módszerrel.
Ezután kiszaggatjuk a szíveket, és kicsit megnedvesítve ráhelyezzük a pillangó szárnyára.
A szeméhez és a csápokhoz natúr kakaóporral (vagy fekete ételfestékkel) beszínezünk egy kis natúr marcipánt.
Szemeknek kis golyókat teszünk, a csápokhoz pedig fekete marcipánnal bevonjuk a fogpiszkálót és a végére is teszünk egy pici marcipángömböt.
Ez a tortám a Gasztrovilág.hu-n is megjelent.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése