A piskótához:
-kb 25x 35cm-es, magas falú tepsi
-12 tojás
-12 ek cukor
-12 ek liszt
-1,5 csomag sütőpor
-3 ek natúr kakaópor
A habosra verjük a tojások sárgáját a kristálycukorral.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A lisztet, sütőport, kakaót összekeverjük, majd a sárgás keverékhez adjuk. Összekeverjük, majd a fehérjehabot lazán belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon sütjük, míg a teteje elkezd kicsit barnulni és az oldala elválik a tepsitől. A sütő ajtaját közben nem szabad nyitogatni, mert a piskóta összeesik!
A krémhez:
-2 csomag főzős csokipuding
-8 ek cukor
-8 dl tej
-fél tábla étcsoki
-3 púpozott ek natúr kakaópor
-5 dl Hulala habtejszín vagy cukrászhab
Megfőzzük a csokipudingot a cukorral, tejjel, ahogy kell:) Mikor kész, levesszük a tűzhelyről, de még forró állapotban beledobáljuk az apróra tört étcsokit, beleszórjuk a kakaóport és addig kevergetjük, míg minden feloldódik benne.
Teljesen kihűtjük, majd a keményre felvert tejszínt elkeverjük benne.
Ha felpúposodott a piskóta, vágjuk le a púpot a tetejéről, majd az egészet fordítsuk meg, így a teteje garantáltan egyenes lesz!
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel és minden oldalról be is vonjuk vele.
Majd egy éjszakára (de legalább pár órára) hűtőbe tesszük.
A bevonathoz:
- 700g zöld marcipán
- 150g natúr marcipán
- focilabda marcipánból (készen is lehet venni, de ha elkészítjük, kell egy kis fekete ételfesték+ ecset a labda dekorálásához)
Itt egy rövid videó is a szögletes torta bevonásáról !
Ennek segítségével rásimogatjuk a kinyújtott marcipánt a tortára, majd a felesleget körben levágjuk.
A fehérből kígyókat sodrunk és azokból alakítjuk ki a focipálya vonalait.
Ez a tortám a Gasztrovilág.hu-n is megjelent.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése