2012. október 4., csütörtök

Brownie



Na ki szereti a brownie-t?

Azt hiszem nem sok kéz maradt lent...
Ez az a süti, amit nehéz nem szeretni. Aki szereti a csokit, annak eleve alap, hogy van egy jó brownie receptje.
Nekem van:)
Illetve a recept Nigella Lawsoné, akit nagyon-nagyon szeretek.
Én rendszeresen készítem, és még senki nem mondta, hogy hagyjam abba:)

Hozzávalók:

- 375 g puha, sózatlan vaj
- 375 g kiváló minőségű étcsokoládé (minimum 70% kakaótartalmú!!)
- 6 tojás
- 1 ek. vaníliaaroma
- 1/2 kg kristálycukor
- 225 g finomliszt
- 1 tk. só
- 300 g darált (vagy apróra vágott) dióbél

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy 33x23 cm-es magas falú tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy vastag aljú lábasban olvasszuk össze a vajat és a csokit.
Egy tálban verjük fel a tojásokat a cukorral és a vaníliával.
Mérjük ki a lisztet egy másik tálba és adjuk hozzá a sót.
Amikor a vaj és a csoki felolvadt, hagyjuk kissé visszahűlni, majd öntsük hozzá a cukros tojást, végül a diót és a lisztet.
Erősen keverve dolgozzuk egyenletes tésztává (én robotgéppel kevertetem az egészet, az elejétől a végéig), majd öntsük a kibélelt tepsibe.
Kb. 25-30 percig süssük. Akkor jó, ha a teteje száraz és világosbarna pettyes, de belül még sötét, ragacsos és nedves.
Úgyhogy ha tűpróbáztok és marad rajta, az nem baj, sőőőőt, ennél a sütinél kötelező, hogy belül lágyabb maradjon!

A brownie-nak számtalan változata létezik, dió nélkül, más csonthéjasokkal, aszalt gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel, fehércsoki pasztillákkal, de nagyon finom reggelizőpehellyel dúsítva is :)

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...