2012. szeptember 24., hétfő

Szilvatorta

Ezt a tortát (bár inkább süti) már jóóó párszor megcsináltam, mindig sikert aratott.
Ilyenkor ősszel egyébként is nagyon adja magát egy szilvás sütemény.
Úgyhogy hajrá-hajrá, egyszerű és nagggyon finom:)




Hozzávalók a tésztához:

-125 g liszt
-2 tk sütőpor
-75 g cukor
-1 vaníliás cukor
-1 tojás
-100 g túró
-100 ml étolaj
-100 ml tejszín
-500 g szilva

A tetejére:

-100 ml tejszín
-1 tojás
-25 g darált mandula (elhagyható)
-2 ek cukor
-2 csipet fahéj

A szilvát kimagozzuk, negyedekre vágjuk.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd átszitáljuk. Aztán a cukorral és a vaníliás cukorral is összekeverjük.
Hozzáadjuk a tojást, a túrót, az olajat és a tejszínt.
Habverővel összedolgozzuk.
Egy tortaformát kivajazunk (lehet 26 vagy 28 cm-es, kapcsos vagy kerámia, teljesen mindegy), kilisztezünk.
Beleöntjük a tésztát és elsimítjuk. A szilvát valami szépen elrendezzük rajta.
160 fokon először 20 percig sütjük.
20 perc után kivesszük, és ráöntjük a tetejére a hozzávalókból összekevert "öntetet".
Majd visszatoljuk a sütőbe és tovább sütjük még 25 percig.
Hidegen szeleteljük, lehet porcukrozni a tetejét

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...