Ez a torta a marcipános próbálkozásaim egyik első darabja volt.
Teljesen egyszerű, semmi nehézség nincs benne, ha azokra a dolgokra odafigyelük, amiket írtam a marcipános bejegyzésben.
Az alaptorta egy tejszínes-epres torta.
Ha a torta kész, megkenjük mindenhol felvert tejszínnel, szép simára húzzuk a végén a felületet.
Hozzávalók a díszítéshez:
-60 dkg natúr marcipán
-15 dkg rózsaszín marcipán
-Smarties cukorka
-cukorgyöngyök
Ez a marcipánmennyiség egy 26 cm-es tortához való.
Megszórjuk a munkalapot porcukorral/keményítővel, majd kinyújtjuk rajta a marcipánt.
Feltekerjük a sodrófára és rátesszük a tortára.
Finom mozdulatokkal rásimogatjuk a marcipánt, hogy mindenhol eltűnjenek a gyűrődések.
Ezután levágjuk a túllógó részeket.
A rózsaszín marcipánból sodrunk egy hosszú kígyót, és körben a torta széléhez illesztjük.
Ebbe a szegélybe én villával nyomtam mintát, de azóta már vannak mintázó eszközeim is (ezekről majd később).
A rózsaszín kígyóból formáztam meg a tetején a 11-es számot is, amit kiraktam a cukorgyönggyel.
Körben Smarties cukorkával díszítettem.
(Mindent, amit a tortára helyezünk, fontos megnedvesíteni (kis vízzel), hogy oda tudjon tapadni a marcipánhoz.)
És tadaaaamm, el is készült a marcipánnal bevont torta:)
Itt egy másik, nagyon hasonló, egyszerű marcipános tortám:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése