2014. december 15., hétfő

Csizma süti


Ez a kis keksz lett az idei év slágere nálunk így decemberre.
Nagyon mutatós, dobozban tárolva sokáig eláll és finom omlós is marad.
Szofikánál találtam a receptet, azóta is áldom a nevét.:-)

Hozzávalók (15-20 db):
 
A tésztához:
 
15 dkg liszt
10 dkg vaj/ margarin
5 dkg porcukor
2-3 dkg holland kakaópor
1 tk. őrölt fahéj
1-2 ek. hideg víz is mehet hozzá, hogy összeálljon a tészta

A fehér részhez:

1 tojásfehérje
10 dkg porcukor
kókuszreszelék
 
Elkészítés:
 
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fóliába csomagolva kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
2. Lisztezett munkalapon kb. 5-6 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és csizma alakú szaggatóval kiszaggatjuk. (én nem javaslom, hogy túl vékonyra nyújtsátok, mert a vastagabb, omlósabb.).
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket és 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük csizmákat.
4. A tojásfehérjét felverjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. A csizmácskák tetejét megkenjük a fehér mázzal és meghempergetjük kókuszreszelékben.
Rácsra (ha nincs, tálcára) tegyük őket száradni (pár óra kell neki), majd rakjuk őket fémdobozba.
 

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...