"Kicsit" egyszerűbb, mint a rendes zserbó és ízeiben teljesen hozza a klasszikust.
Nagyon ajánlom, kb fél óra elkészíteni!
Hozzávalók (nekem 21 db lett):
-15 dkg darált keksz
-10 dkg darált dió
-kb. 5-6 ek. sárgabaracklekvár
A bevonathoz:
-15-20 dkg étcsoki
-darált dió
Elkészítés:
1. A kekszet és a darált diót összekeverjük, majd annyi lekvárt teszünk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.
2. Csináljuk meg a golyókat, majd tegyük őket félre, míg megcsináljuk a bevonatot.
3. Ehhez a csoki 3/4 részét olvasszuk meg, majd a maradék csokit keverjük hozzá és addig kavargassuk, míg az is felolvad benne.
4. A golyókat szúrjuk pálcikára és mártsuk meg a csokiban, majd lecsepegtetés után tegyük sütőpapírra dermedni.
5. Darált dióval szórjuk meg a golyók tetejét (ezzel elfedjük a lyukat,amit a pálcika csinált) és várjunk.:-) Kb 2 óra elterltével megdermed a csoki és lehet enni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése