Egy hátránya van, a tészta nagyon omlós, így nehéz nyújtani. Én nagyon kis adagokban nyújtottam, és vizeztem közben a kezem. Ha valaki nagyon nem boldogul vele, akkor egy kicsi olvasztott vajjal is kenegetheti a kezét.
Mindegy, hogy mekkora bögrével mérünk, a lényeg, hogy mindent ugyanazzal a bögrével! ;-)
Hozzávalók:
- 6 bögre finomliszt
- 2 bögre kristálycukor
- 2 bögre krémes, olvasztott vaj
- 2 tk. vaníliakivonat (vagy aroma)
- 1 tk. mandulaaroma
- 2 tojás
- 4 tk. sütőpor
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
2. A vajat és a cukrot habverővel addig keverjük, míg a cukor elolvad benne és az egész krémes lesz.
3. Keverjük bele a tojásokat és az aromákat.
4. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd adjuk a nedves hozzávalókhoz.
5. Először keverhetjük egy kicsit géppel, de az összegyúrást nedves kézzel kell befejeznünk.
6. Ne hagyjuk állni a tésztát, azonnal kezdjük nyújtani és sütni. Lisztezett deszkán nyújtsuk viszonylag vékonyra a tésztát és 6-7 percre tegyük a sütőbe. A tészta nagyon világos marad, de már jó!
Egy igazán omlós, isteni vajas aprósütit kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése