Nem is nagyon tudok ehhez a sütihez mit hozzáfűzni...de szerintem nem is kell.:-)
Hozzávalók:
A tésztához:
-20 dkg liszt
-1/2 tk sütőpor
-8 dkg porcukor
-1 csomag vaníliás cukor
-12 dkg vaj
-1 tk reszelt citromhéj
-1 tojás
A töltelékhez:
-1 csomag vaníliás pudingpor
-2,5 dl tej
-6 dkg cukor
-1 csomag vaníliás cukor
-1 tk reszelt citromhéj
-1 kis pohár tejföl
-25 dkg túró
-40 dkg szilva
1. A tésztához összegyúrjuk a lisztet a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal, a citromhéjjal és a tojással. A tésztát fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
2. A töltelékhez a pudingport kevés tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és felforraljuk, majd kevergetve sűrűre főzzük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
2. A töltelékhez a pudingport kevés tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és felforraljuk, majd kevergetve sűrűre főzzük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
3. A túrót, a tejfölt és a kihűlt pudingot összedolgozzuk.
4. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kivajazunk, liszttel meghintünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és kibéleljük a tésztával úgy, hogy a peremére is jusson. Rásimítjuk a túrós tölteléket.
5. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A feleket vékonyabb szeletekre vágjuk, és kirakjuk vele a torta tetejét. A sütőben kb. 50 percig sütjük.
4. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kivajazunk, liszttel meghintünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és kibéleljük a tésztával úgy, hogy a peremére is jusson. Rásimítjuk a túrós tölteléket.
5. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A feleket vékonyabb szeletekre vágjuk, és kirakjuk vele a torta tetejét. A sütőben kb. 50 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése