Süssünk abból, aminek szezonja van, ugyebár.
Én nem vagyok egy akkora nagy sárgabarack-rajongó, persze szeretem meg minden, de nálam a nyár=görögdinnye és pont.
De hát sütiben azért a görögdinnye kevésébé erős szemben a barackkal, így leginkább ezzel a gyümölccsel operálok ilyentájt.
Hozzávalók:
-30 dkg liszt
-15 dkg hideg vaj
-1-2 ek. porcukor
-csipet só
-0.8 dl tej -2.5 dl tejszín
-2 tojás
-2 vaniliás cukor -1 púpozott evőkanál liszt
-sárgabarack
1. Először a tésztát csináljuk meg. A lisztet morzsoljuk el a felkockázott hideg vajjal.
2. Adjuk hozzá a csipet sót, cukrot, a tejet. Gyúrjuk össze és legalább fél órára tegyük hűtőbe.3. Mossuk meg a sárgabarackokat majd vágjuk őket félbe.
4. A tejszínt a tojásokkal, a vaniliáscukorral, egy kanál liszttel, kézi habverővel alaposan kavarjuk össze.
5. A hűtőből kivett tésztát, lisztezett deszkán nyújtsuk ki, nyomkodjuk piteformába, vágjuk le a kilógó széleket.
6. Rendezzük el a tésztán a barackokat, öntsük rá a tejszínes masszát és előmelegített sütőben, 170 fokon kb 40 percet süssük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése