Aki szereti a Túró rudit, annak kötelező kipróbálnia.
A recept eredetijét a CsakaPuffin blogon találtam még száz éve, de most végre meg is csináltam, pici módosítással. Hurrá!
Az alapja egy brownie tészta, azon egy réteg túrós-tejszínes krém, majd egy vékony réteg roppanós étcsoki, újabb túrós réteg és zárásnak még egy roppanós csokiréteg.
Borzalmasan hangzik,ugye? :)
Hozzávalók egy 18 cm-es kapcsos tortaformához:
A brownie alaphoz:
65 g étcsoki
65 g vaj
85 g cukor
1 tojás
35 g liszt
1. túrós réteg:
25 dkg túró
1 dl tejszín
3 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja
2 g zselatin
2. túrós réteg:
25 dkg túró
1 dl tejszín
3 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja
2 g zselatin
Bevonathoz:
14 dkg étcsoki
1. Először a brownie alapot sütjük meg. Ehhez melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Olvasszuk meg a csokit és tegyük félre.
3. A puha vajat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást és végül a lisztet. Jól keverjük ki, majd adjuk hozzá az olvasztott csokit, azzal is jól keverjük el, majd öntsük a tortaformába.
4. 20-25 percig sütjük, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl. A tortakarikát hagyuk körülötte (vagy tegyük majd vissza), mert a túrós krémet az kell majd, hogy megtartsa, míg meg nem dermed.
5. Az első túrós réteghez a tejszínt a zselatinnal együtt melegítsük fel, kicsi lángon, kevergetve, éppen csak addig, amíg a zselatin feloldódik.
5. Az első túrós réteghez a tejszínt a zselatinnal együtt melegítsük fel, kicsi lángon, kevergetve, éppen csak addig, amíg a zselatin feloldódik.
6. Ha ez kész, adjuk hozzá a citromhéjat, cukrot és végül a túrót és jól keverjük el. Tehetünk még cukrot, ha nem elég édes, majd öntsük rá a brownie alapra.
7. Olvasszuk meg a 14 dkg étcsokit egy picike olajjal, és a felét öntsük/locsoljuk a túrós torta tetejére, majd tegyük a hűtőbe. Ideális esetben akár 1-2 órára, de ha sietünk elég, ha addig, míg a csoki megkeményedik.
8. Ezután csináljuk meg második a túrós réteget, ugyanúgy, ahogy az elsőt.
9. Ha kész, kenjük a túrós krémet a megdermedt csokirétegre, majd a megmaradt olvasztott csokit öntsük/locsoljuk a túrótorta tetejére. Tegyük hűtőbe minimum 1 órára, de ha többet van ott, az csak jó. Legalábbis neki.:D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése