2013. március 23., szombat

Narancsos sütemény


Soha nem gondoltam volna, hogy egy narancsos süti lehet ennyire finom. Sőt, fenomenális.
De lehet. Ez.

Hozzávalók:

4 narancs
6 ek méz

200g szobahőmérsékletű vaj + a forma kikenéshez egy kevés
200g barna cukor
200g finomliszt
100g darált mandula
2 tk sütőpor
4 tojás

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (légkeveréssel 160).
2. Reszeljük le 2 narancs héját finom lyukú reszelőn egy nagy tálba, majd a többi naranccsal együtt hámozzuk meg őket. Recés késsel a fehér részt is távolítsuk el róluk, majd vágjuk fél cm vastag szeletekre.
3. Egy kb 24 cm-es tortaformát (ne kapcsosat, mert ki fog folyni a nedvesség) vékonyan vajazzunk ki, majd locsoljuk bele a mézet és terítsük szét benne egyenletesen.
4. A legszebb narancsszeleteket rendezzük el a mézben, a megmaradtakat pedig vágjuk apró darabokra.
5. Minden hozzávalót a reszelt narancshéjjal és a narancsdarabokkal együtt robotgéppel keverjünk össze, majd kanalazzuk a narancskarikák tetejére. A kanál hátuljával csináljunk egy nagyobb mélyedést a tészta közepébe, mert így az egyenletesen fog megemelkedni.
6. Süssük a sütit kb 45 percig, majd hagyjuk a formában hűlni 5 percet és aztán borítsuk ki. Tálalhatjuk tejszínhabbal vagy akár fagyival is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...