A tésztához:
-3 tojás
-125g vaj
-150g cukor
-2 érett banán
-250g liszt
-1 púpozott ek. kakaópor
-1 tk sütőpor
-1dl habtejszín
liszt és vaj a forma kikenéséhez
A csokikrémhez:
-200g tejcsoki
-50g vaj
-2dl habtejszín
-csokiforgács a díszítéshez
Elkészítés:
1. A tésztához a banánt villával összenyomjuk, majd a tojással, puha vajjal, cukorral géppel alaposan kikeverjük.
2. Szitáljuk hozzá a kakaóport, sütőport, lisztet, majd adjuk hozzá a tejszínt és fakanállal keverjük össze.
3. Öntsük a masszát vajazott-lisztezett formába, majd 180 fokra melegített sütőben, kb 4 perc alatt süssük meg (tűpróba!).
4. A csokikrémhez a tejcsokit a vajjal gőz fölött olvasszuk össze. A habtejszínt jól hűtsük be, majd verjükkemény habbá és óvatosan keverjük el a csokival.
5. A teljesen kihűlt tortát kenjük meg kívülről a tejszínes csokikrémmel, és szórjuk meg a csokiforgáccsal. Én egy krumplihámozóval csináltam a csokiból forgácsokat. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése