A tésztáját már a Cicás tortánál felhasználtam, teljesen más krémmel, de most megcsináltam málnásan is.
Hozzávalók:
Piskóta:
lásd Cicás torta
Töltelék és krém:
200g málnalekvár
150g málna és egy kevés a díszítéshez
40g puha vaj
200g mascarpone
50g porcukor átszitálva
2 dl Hulala habtejszín
1. A lekvárt és a málnákat nyomjuk össze egy tálkában és kenjük meg vele a 3 tortalapot. A negyedik lesz a torta teteje.
2. Helyezzük egymásra a megkent lapokat, tetejére a simát.
(Ha van időnk (de az sosincs:D), tekerjük körbe fóliával, tegyünk a tetejére nehezéket és betehetjük a hűtőbe egy éjszakára. Jelzem, enélkül is kiváló!)
3. Keverjük össze a puha vajat, a krémsajtot és a porcukrot, verjük habbá a tejszínt és keverjük össze a többivel, majd kenjük be vele kívülről a tortát. Végül díszítsük málnaszemekkel és tádámm!
A torta megjelent a Gasztrovilág.hu-n is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése