2013. május 16., csütörtök

Málnás torta



Nnna. Ez a torta elég különleges ízvilágú, a tésztája fahéjas, belül málnalekváros, kívül mascarpones-tejszínes, egyszóval nagyon-nagyon szép és finom.
A tésztáját már a Cicás tortánál felhasználtam, teljesen más krémmel, de most megcsináltam málnásan is.

Hozzávalók:

Piskóta:

lásd Cicás torta

Töltelék és krém:

200g málnalekvár
150g málna és egy kevés a díszítéshez

40g puha vaj
200g mascarpone
50g porcukor átszitálva
2 dl Hulala habtejszín

1. A lekvárt és a málnákat nyomjuk össze egy tálkában és kenjük meg vele a 3 tortalapot. A negyedik lesz a torta teteje.
2. Helyezzük egymásra a megkent lapokat, tetejére a simát.
(Ha van időnk (de az sosincs:D), tekerjük körbe fóliával, tegyünk a tetejére nehezéket és betehetjük a hűtőbe egy éjszakára. Jelzem, enélkül is kiváló!)
3. Keverjük össze a puha vajat, a krémsajtot és a porcukrot, verjük habbá a tejszínt és keverjük össze a többivel, majd  kenjük be vele kívülről a tortát. Végül díszítsük málnaszemekkel és tádámm!

A torta megjelent a Gasztrovilág.hu-n is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...