Ez a piskóta annyira, de annyira jó, hogy mindent ki kell próbálni vele.:D
Hozzávalók 15-20 darabhoz:
A Red Velvet piskótához:
125g vaj
100g étcsoki
250g finomliszt
250g barna cukor
1 ek. kakópor
1/2 tk. szódabikarbóna
csipet só
1 tojás
100g natúr joghurt
25 ml piros ételfesték
1,5 dl forrásban lévő víz
A sütinyalókákhoz:
mascarpone
3 tábla Milka fehércsoki
étolaj
ételszínezékek
pálcikák (nyalókás, saslik, hurkapálcika, teljesen mindegy)
szóráshoz kókuszreszelék
1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 180 fok, légkeveréses: 160 fok, gáz: 4-es).
2. Vajazzuk ki egy tortaformát, de akár kisebb tepsi is lehet, teljesen mindegy, milyen alakúra sütjük.
2. Egy edényben olvasszuk össze a vajat a csokival.
3. Tegyük keverőtálba a lisztet, a cukrot, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót.
4. Keverjük össze a joghurtot a tojásokkal.
5. A száraz hozzávalókhoz öntsük hozzá a joghurtos tojást, az olvasztott csokit és a forrásban lévő vizet, majd az ételfestéket. (én természetes ételfestéket használtam, így talán nem lett olyan intenzív vörös színe, de pl erősebb ételfestékekből szerintem kevesebb is elég. DE: természetesen el is hagyható, csak akkor nem lesz Red Velvet a piskótánk:))
6. Öntsük a sütőformába a tésztát, majd 30 percig süssük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre már nem ragad tészta.
7. Ha megsült és kihűlt, összemorzsoljuk a tésztát és belegyúrunk kb 3 ek. mascarponét. Jól gyúrható, de nem lágy tésztát kell kapnunk. Ha kell még krém, tegyünk bele. Formázzunk golyókat a tésztából és tegyük hűtőbe őket kb fél órára.
8. Olvasszuk fel a fehércsokit (én most mikróban tettem) egy kis olajjal, majd a pálcikák végét mártsuk bele és mindegyikre szúrjunk egy-egy sütigolyót. Tegyük őket hűtőbe egy kis időre, míg megdermed a csoki.
Szúrjuk hungarocell darabba és tegyük hűtőbe, míg a csoki teljesen meg nem keményedik rajtuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése