2013. január 30., szerda

Sárgabarackos torta

Ezt a sütit azoknak is ajánlom, akik nem szeretik a túl édes dolgokat.
Persze meg lehet szórni porcukorral, meg lehet enni tejszínhabbal vagy fagyival is, de hát fokozni mindig lehet a dolgokat.:)
Hozzávalók:

15dkg puha vaj
3 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
5 dkg darált mandula
1 késhegynyi sütőpor

A tetejére:

1 doboz konzerv sárgabarack (nyilván ha van friss, akkor az)
20 dkg zsíros tejszín
2 tojássárgája
5 dkg porcukor

1. Egy kapcsos tortaformát (26cm) kivajazunk és bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
2. A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük.
3. A darált mandulát elvegyítjük a liszttel és a sütőporral, majd hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. és beleöntjük a formába.
4. A sárgabarackokat jól lecsepegtetjük, majd a feleket legyező alakban bevagdossuk és elrendezzük őket a tésztán.
5. A tejszínt a tojássárgájával és a porcukorral krémesre keverjük és a barackra öntjük.
6. 160 fokon, középen, légkeveréssel 40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...